פעילות:
ד"ר יהושע יצחייק מהווה דוגמא חיה לשילוב וגישור קהלים שונים ולאחדות ישראל.
דוגמה לאחת מגולות כותרת לתרומתו לקהילה היא הקמת מפעל גדול ללימוד נערים לבר-מצווה תוך כדי הקניית ערכים חשובים של כיבוד הזולת וקבלת השונה מתוך כבוד הדדי ומסרים של שלום ואחדות והעצמה אישית, נערים צעירים שיהושע משקיע ומטפח והם אף ממשיכים בדרכו ושומרים על קשר טוב ופועלים בהשראת רוח האחדות וההתנדבות שלו. וכך היום התלמידים של יהושע הם אלו שמנהלים את התפילות השבת בבתי כנסת מרכזיים באזור. ובחינוך דור העתיד גם לב ההורים נפתח להכרות עם משפחות בקהילה, מנהגים אחרים, ערכי ישראל ומסורת ובעשייה משותפת.
רבים וטובים בעמנו מקיימים פעילות ברוכה דומה, אך הרקע בו הוא פועל הוא המעניין והמייחד:
המועמד גר ופועל בפריפריה – הגליל המערבי ובאזור הצפון – בקיבוץ גשר-הזיו, שקלט לתוכו אוכלוסייה עירונית שהיה בה ייצוג הטרוגני של כל שבטי ישראל.
המפגש יצר שורה של התמודדויות בין וותיקים וחדשים, עירוניים וקיבוצניקים, חילונים במוצהר עם שומרי מסורת, מבוגרים וצעירים, והתנגשויות על רקע תרבות, דעות שונות, אינטרסים כלכליים ועוד.
דווקא הפעילות הקהילתית שהיא בד"כ הדבק המאחד היתה בעלת פוטנציאל נפיץ, שהביטוי המובהק שלו היה היחס לדת.
יהושע, בנועם הליכות ותפיסת עולם מאחדת קירב את הרחוקים, פתח את דלת ביתו למפגשים פוריים,והפך את הפעילות הזו לגשר איתן. דאג לקיום מנין ותפילות השישי והשבת ובהמשך הביא להקמתו של בית הכנסת ביישוב.יהושע מקיים מפגשים בין קבוצות דתיים לקבוצות חילונים לטובת לימוד משותף של בר מצווה ובמטרה ליצור מפגש אינטימי וכנה בין הצדדים. הקשרים האישיים הנוצרים תוך כדי הדיבור והמפגשים מהווים הזדמנות לעיסוק במורשת המשותפת, מה שמביא לחשיפת קהלים נוספים לאוצרות הרוח של האומה וקהל חדש שלא חשב בכלל להכין את עצמו לאיזה שהיא זהות יהודית עושה זאת בכנות ומתעניין במורשת היהודית, ומנחיל בקרב שומרי המצוות את התחושה שאין להם בעלות על התורה, והיא שייכת ובעלת ערך לכולם.
וההצלחה מדבקת: בקיבוץ נוסף, סער, לראשונה ביישוב בסיועו של יהושע החלו לקיים תפילות יום כיפור המוניות שמרכזות תשומת לב והשתתפות גבוהה.
הקו המנחה הוא מסורת ללא כפייה, קירוב לבבות אמיתי, "חינוך לנער לפי דרכו" לא סיסמא אלא יישום למעשה…
יהושע לימד בחמש עשרה השנים האחרונות מעל מאה ועשרים ילדים ואף הרחיב את הפעילות למבוגרים.
והקהל הזה של הנוער ומשפחותיהם הינם ממליצים נאמנים על המועמד ועל פעילויותיו.
באמצעות משפט קליט "שמע שבת כלי זהב" שחיבר יהושע שמתאר את עיקרי מסורת ישראל , ומתקבל באהדה רבה בקרב הציבור,
רבה ההשפעה על הסביבה ועל הקשר שנוצר בין התלמידים ובני המשפחות וחיבור בין הקהלים השונים (רצ"ב קישור לחלק מהסרטונים):
טל, קיבוץ סער, מה למדת לבר מצווה?
רפאל, קיבוץ גשר הזיו מה למדת לבר מצווה?
אורי, קיבוץ ראש הנקרה, מה למדת לבר מצווה?
יהושע מוכר במרחב הציבורי בגליל המערבי כשליח ציבור בהתנדבות, פעיל בעזרה לזולת ובשילוב לחלשים ומוגבלים. כד"ר למחשבים וכמנהל בחברת הי-טק מקומית הוא תורם לטיפוח מועמדים לכניסה למעגל העבודה לחיזוק החוסן הכלכלי באזור.
טלפון:0544987082
דואר אלקטרוני: dgit@walla.co.il