רצים ללא גבולות הינו מיזם ריצה ירושלמי שמטרתו לחבר בין נוער יהודי וערבי דרך ריצה מקצועית. בני הנוער המשתתפים במיזם יוצאים לייצג יחד את ירושלים במרוצים בינלאומיים בחו"ל (מילאנו, ברלין ולונדון). מתוך רצון לשתף את הקהילה שנוצרה סביב קבוצת הריצה, יזמו ראשי הארגון שלושה מרוצים משותפים ליהודים וערבים הנקראים "ירושלמים רצים ביחד" – מרוצים ראשונים מסוגם בירושלים. במרוצים אלו לקחו חלק מעל ל-1,300 רצים ממזרח ומערב ירושלים. בעקבות הצלחת המרוצים נוצר ביקוש להקמת קבוצות מבוגרים, וכמו כן, נפתחו שתי קבוצות ריצה ערביות ויהודיות, לנשים וגברים.
לפני כארבע שנים נוצר פרויקט "האחדות היהודית" ע"י הפדרציה היהודית של מחוז סאות' פאלם ביץ', על מנת לקרב בין כלל חברי הקהילה. הפרויקט מאחד את הקהילה היהודית בפלורידה באמצעות מאמצים חדשניים. מנהיגי הקהילה היהודית מספקים הדרכות לקבוצות מגוונות. אל מפגשי הקהילה מגיעים רבנים מזרמים שונים ביהדות ובכך הם חושפים את חברי הקהילה לשונות הייחודית של הדת והמסורת היהודית. מטרת הארגון היא לעורר השראה ולחבר כל יהודי עם חוויה יהודית בעלת משמעות, ליצור ולתחזק שותפויות בקרב מנהיגים וארגונים בקהילה היהודית, ולאחד את הקהילה על מנת לבנות ולקיים קהילה חזקה, פורחת ומאוחדת לדור הזה ולדורות הבאים.
המיזם הראשון בישראל לתהליכי למידה רב תרבותיים ושיתופיים של המגזרים השונים באמצעות מחשבים וטכנולוגיות מתקדמות, שנותן מענה ממשי לצמצום פערים על ידי יצירת מפגשים אנושיים ארוכי טווח. המרכז פועל למען שינויי השקפות, דעות קדומות ועמדות שליליות בין ערבים ליהודים ובין דתיים וחילוניים מזרמים שונים בישראל, החל מגילאי ביה"ס היסודי. הלמידה המקוונת, הופכת למסע למידה משותף של היכרות אישית ורב תרבותית.
שיאו של תהליך הלמידה השיתופי הוא במפגש פנים אל פנים, שבו מארחים הילדים את חבריהם ללמידה באחד מבתי הספר השותפים לשיח. המורים המובילים את התכנית מקבלים הכשרה בנושא רב- תרבויות, ועוברים בעצמם תהליך של היכרות ובניית יחסי אמון עם המורים העמיתים מכל המגזרים.
מיזם מוזיקלי- חברתי של שירת המונים אשר הוקם בשנת 2016. אירועי "קולולם" מתקיימים ברחבי הארץ ומזמינים התכנסות לשירה משותפת המאפשרת למשתתפיה לחוות חיבור מיידי ומרגש תוך חווית הרמוניה מוזיקלית המייצרת חוויה של הרמוניה אנושית. בכל אירוע משתתפים מאות עד אלפי אנשים ללא הגבלת גיל, מין, אמונה או יכולת קולית. האירוע מצולם ומוקלט לכל אורכו ולבסוף נערך לכדי קליפ המתעד את המפגש והביצוע המשותף ומופץ במדיות השונות להעברת מסר של תקווה, חמלה ואהבת חינם לצופיו (נחשפו לקליפים של המיזם עשרות מיליוני אנשים בארץ ובעולם). עד כה נערכו שמונה אירועים ציבוריים בהם לקחו חלק עשרות אלפי משתתפים.
תגלית היינו ארגון חינוכי ציוני שהוקם כדי להילחם בתופעת ההתבוללות של צעירי יהדות התפוצות וכדי לחזק את הקשר שלהם עם ישראל ואת זיקתם ליהדות. תגלית נוסדה בשנת 1999 ע"י צ'ארלס ברונפמן ומייקל שטיינהארדט, מגדולי הפילנתרופים היהודים-אמריקנים. הפרויקט פועל כשותפות של מדינת ישראל, פילנתרופים יהודים מארה"ב ותורמים מקהילות מקומיות ברחבי העולם. פרויקט תגלית, כשמו כן הוא, מעודד את משתתפיו, שלרובם זה ביקורם הראשון בישראל, לגלות משמעות חדשה בזהותם היהודית האישית ובקשר שלהם עם ההיסטוריה והתרבות היהודית והישראלית. מאז הקמת תגלית, למעלה מ-600,000 צעירים יהודים מרחבי העולם בגילאי 26-18 ,משישים ושבע ארצות שונות השתתפו בפרויקט. כ-%75 הגיעו מארצות הברית. בין המשתתפים עד כה גם כ-100,000 צעירים ישראלים – סטודנטים או חיילים. בעקבות כך, נחשב פרויקט "תגלית" לפרויקט החינוכי-ציוני המצליח והגדול ביותר בעולם היהודי. השנה פרויקט תגלית חוגג את שנת ה-ח"י להיווסדו וצפוי להגיע למספר שיא נוסף עם הגעתם של כ- 50,000 צעירים יהודים מרחבי העולם בשנה אחת.