ח"כ ניר ברקת, מיזמי הפרס ויו"ר ועדת הפרס. כיהן כראש העיר התשיעי של העיר ירושלים במשך כעשור, החל מחודש דצמבר, 2008 ועד לדצמבר 2018. ניר ברקת סחף את תושבי ירושלים בחזונו להפוך את בירת ישראל לעיר מובילה בתחומי התרבות, תיירות, צעירים, חינוך ופיתוח כלכלי ארוך טווח, בשילוב עם מסר של פלורליזם וכבוד כלפי כל תושבי העיר. הצלחותיו כראש עיר קשורות גם לניסיונו העשיר בעולם העסקים ובגישות היזמיות שהביא איתו לניהול העיר והעירייה. ברקת שירת כמפקד בצה"ל בחיל הצנחנים במשך שש שנים, והגיע לדרגת רב-סרן. בשנת 1988 ברקת היה שותף בייסודה של חברת BRM טכנולוגיות וקרן הון סיכון, שעסקה בפיתוח ושיווק תוכנת אנטי-וירוס פורצת דרך הנמצאת כיום בשימוש במחשבים אישיים ברחבי העולם. ברקת היה היו"ר הראשון של חברת צ'ק פוינט. נשוי לאמנית בוורלי ברקת ואבא לשלוש בנות.
נולד ומתגורר בעוספיא למשפחה של חקלאים דרוזים, למד בתיכון עירוני א' שבחיפה. התגייס ב-1973 לחטיבת הצנחנים והיה בין הדרוזים הראשונים לשרת בחטיבה. נלחם ונפצע במלחמת יום הכיפורים בחווה הסינית ובמלחמת לבנון הראשונה. ב-1998 הועלה לדרגת תת-אלוף ובתפקידו האחרון היה מפקד מנהלת תיאום וקישור.
כיהן בדירקטוריון רשות שדות התעופה וב-2012 מונה לחבר דירקטוריון התעשייה האווירית לישראל. כיום משמש גם מנכ"ל חברת 'טיירק' למיחזור צמיגים. ב-2012 יזם את פרויקט בשביל הבנים הדרוזים במטרה להנציח את החיילים הדרוזים. אמל אסעד נשוי לסוהיר ואב לארבעה ילדים.
מנכ"ל חברת טוגדר קפיטל. יו"ר הדירקטוריון של חברת דלתא גליל. יו"ר הועד המנהל של חברת ברזוואר ודירקטור בחברת באב קום. יו"ר קרן לאוטמן, יו"ר הועד המנהל של ארגון מעשה, חבר הועד המנהל של עמותת קו משוה, חבר ועד מנהל בארגון ה JFN – Jewish Funders Network. כמו כן, משמש כיו"ר חברת שפע מדיה בע"מ' וחבר בחבר הנאמנים של אוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת חיפה. בעל תואר ראשון במדעי המחשב ומתימטיקה מאוניברסיטת תל אביב, ותואר MBA מאוניברסיטת ניו-יורק.
בוגר ישיבת 'מרכז הרב' שם הוסמך לרבנות, תלמידו של הרב אברהם אלקנה שפירא והרב עובדיה יוסף. גדל בשכונות מקור ברוך ונחלאות בירושלים, לצד הסבים שעלו מעיראק בתחילת שנות החמישים. סבו מצד אימו, חכם גורג'י יאיר, היה פייטן מגדולי חזני בבל ממנו קיבל את מסורת השירה הקבלית של יהודי בבל. את הנוסח הירושלמי למד בבית הכנסת עדס שבשכונת נחלאות. הגותו מורכבת מחשיבה ופרשנות מקורית בשילוב תורתם של חכמי הספרדים והראי"ה קוק. גישתו ההלכתית היא ספרדית-מזרחית ובעיקרה היא נוטה לקולא. בפסיקתו יש משקל רב לאחדות ישראל ולראיית התקופה כזמן גאולה והוא מרבה להדגיש את השליחות האוניברסלית של היהדות שהתעצמה במיוחד אחרי קום מדינת ישראל. כמוזיקאי וכפייטן מופיע בארץ ובחו"ל לצד אמנים רבים ומופיע כסולן בפסטיבלים רבים באירופה ארצות הברית ומרוקו. בשנת 2015 זכה בפרס ירושלים לאחדות ישראל לשנת תשע"ה.
הרב סתיו נולד בירושלים ב-1960. בוגר ישיבת מרכז הרב ושירות צבאי במסגרת תוכנית ההסדר בחיל שיריון.
בשנת 1998 ייסד יחד עם הרב יובל שרלו והרב שי פירון את ישיבת אורות שאול, ועמד בראשה לצד הרב שרלו עד 2009. באותה תקופה החל לכהן כרב היישוב שוהם. בשנים 1996–1998 היה רב בית הספר הדתי לקולנוע מעלה, ובתקופה זו פרסם פסיקות רבות בנושאי תקשורת בכתב העת נקודה.
בעקבות רצח רבין, הקים הרב סתיו יחד עם הרב שרלו, הרב רפי פוירשטיין ורבנים נוספים את ארגון צהר, והחל משנת 2009 משמש כיושב ראש הארגון. הוביל קמפיין שנלחם בכוונתו של שר הדתות יעקב מרגי למנוע מהארגון להשיא זוגות. הרב סתיו נחשב כבעל גישה ליברלית מבחינה הלכתית. הוא מותח ביקורת על מדיניות הגיור המקובלת בבתי הדין לגיור. לדעתו, הגיור צריך להיות מבוסס על קבלת עול מצוות עקרוני והצטרפות לאומית, ואולפני הגיור צריכים להתמקד בעקרונות אמונה בסיסיים ולא בפרטי המצוות המעשיות. הוא תומך בהסכמי קדם נישואין המיועדים למנוע סרבנות גט ופועל ליצירת הסכמה רבנית על נוסח מקובל להסכמים
שר החינוך לשעבר, רב, מחנך ואיש רוח. יליד 1965, נשוי ואב לשישה ילדים. מתגורר ומכהן כרב השכונה הדתית בישוב אורנית. כיהן כשר החינוך בממשלה ה-33 והוביל רפורמות פדגוגיות נרחבות. היה ראש מוסדות ישיבת פתח תקווה ומנכ"ל תנועת "הכל חינוך" התנועה לקידום החינוך בישראל. פירון הוא ממקימי עמותת "צהר", העוסקת רבות בקירוב לבבות בין דתיים וחילונים.
על פי חזונו של פירון, על מערכת החינוך הישראלית להקנות לילדינו ידע והשכלה אך בעיקר להוציא אותם אל העולם כשהם אנשים טובים יותר וערכיים יותר הרואים בעצמם חלק מקהילה המחויבים לתת ולתרום לה ככל האפשר. כשר החינוך קידם וביצע רפורמות שקידמו את תפיסת הלמידה, ופעל לצמצום פערים במערכת החינוך של אוכלוסיות מוחלשות, פירון הוא משפטן בהכשרתו. חוקר בתחום זכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות. כיהן כמרצה מן החוץ במרכז הבינתחומי, באוניברסיטת בר אילן ובמכללת שערי משפט.
אושרה פרידמן היא סמנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, למעט השרה פנינה תמנו-שטה, היא בתפקיד הבכיר ביותר שבו מכהנת בת העדה האתיופית במשרדי הממשלה והרשויות הלאומיות.
בעברה כיהנה כסמנכ"לית תוכן ופיתוח משאבים בעמותת טבקה והייתה פעילה בעמותה למנהיגות
ישראלית משותפת בנושא פיתוח תוכן וגיוס משאבים.
פרידמן ניהלה ופיתחה את תכנית "קציר- לקידום השכלה גבוהה בקרב צעירים מהפריפריה"
במסגרת קרן רש"י, בהם תכנית "שלכת" להחזרת נושרים לאקדמיה ותכנית "משכילה" המיועדת
לאימהות חד הוריות המעוניינות לרכוש השכלה גבוהה. מסגרת זו זיכתה אותה בפרס יפה לונדון
יערי ז"ל והקרן החדשה לישראל, לשנת 2014 , על עידוד לתעסוקה של אימהות חד הוריות בוגרות
אקדמיה.
פרידמן היא דוקטורנטית לחינוך ומנהיגות, בעלת תואר ראשון בחוג לקרימינולוגיה ושרותי אנוש
ותואר שני בהגירה ושילוב חברתי.
IATI הוא ארגון הגג הישראלי לתעשיות ההיי-טק ומדעי החיים, המאגד מאות רבות של גופים מכל
הסקטורים באקו-סיסטם הישראלי: מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות, קרנות הון סיכון,
סטארט-אפים, חברות בוגרות, חממות, בתי חולים, חברות מסחור אקדמיות ונותני שירותים.
לפני כן כיהנה קרין כעורכת דין שותפה בכירה ומנהלת הפיתוח העסקי במשרדי עורכי דין מסחריים
מובילים.
בנוסף קרין חברה בחבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב; יו"ר הועדה לקשרים בינלאומיים של
המועצה הלאומית למחקר ופיתוח; חברת בורד ב קרן תל אביב לפיתוח ; חברה בו ועדת הפיקוח על
יעדי רשות הפטנטים במשרד המשפטים; חברת ועדת ההיגוי לשילוב האוכלוסייה הערבית בהיי-
טק; חברת ועדת ההיגוי של יוזמת 5p2 ;חברה בפורום המייעץ של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת
תל-אביב ועוד.
קרין מוזמנת תדיר לייצג את ישראל כדוברת ראשית בכנסים מובילים בעולם ובאו"ם בנושאי
חדשנות. כמו כן מכהנת קרין כשופטת בכירה בתחרויות טכנולוגיה רבות בעולם ובישראל.
קרין נבחרה, פעמיים ברציפות, לאחת מ"100 הצעירים המובילים בעסקים" של מגזין "פורבס"
ישראל; וכן כאחת מ"40 הצעירים המובילים בעסקים" של דה-מארקר.
בעלת תואר ראשון בכלכלה, תואר ראשון במשפטים, ותואר שני במנהל עסקים )מימון(, כולם
מאוניברסיטת תל אביב.
נתן שרנסקי, יליד ברית המועצות לשעבר, פעיל זכויות אדם בברית המועצות, אסיר ציון, מראשי המאבק להעלאת יהודי ברית המועצות, פוליטיקאי ושר בממשלות ישראל. מ-1973 היה מסורב עליה והפך לדובר מסורי העליה. בשנת 1977 נעצר נתן והואשם באשמת שווא של בגידה במולדת וריגול לטובת ארה"ב. הוא נאסר בכלא הסובייטי במשך תשע שנים בתנאי בדידות קשים ושוחרר לאחר מאבק ציבורי עולמי. עם שחרורו בשנת 1986 עלה מיד לישראל.
הקים את הפורום הציוני שפעל לקליטת עולים מברית המועצות וייסד את מפלגת "ישראל בעליה" על מנת לשפר את קליטתם של יהודי ברית המועצות, ובהמשך מילא תפקידים בכירים בארבע ממשלות ישראל, ביניהם כסגן ראש הממשלה וכשר. בשנת 2009 התמנה ליושב ראש הנהלת הסוכנות היהודית. פרסם שלושה ספרים, קיבל את מדליית הכבוד מטעם הקונגרס האמריקני וכן הוענקה לו המדליה הנשיאותית לחירות.
אורי ואיריס יפרח, הוריו של אייל הי"ד. הם מתגוררים בעיר אלעד, והורים לשלושה בנים ושלוש בנות להם היה אייל אח בכור. אורי הוא מנהל מחצבה, ואיריס עובדת בחברת ביטוח. לאחר החטיפה אמרה איריס: "כזו אחדות לא נראתה זמן רב בעם". עבורם הפרס הוא הדרך הראויה ביותר לשמר את זיכרון בנם אייל, שאהב את העם היהודי בכל ליבו והקדיש את זמנו ומרצו לקידום האחדות בעם.
"פרס אחדות ישראל הוא הנצחה הראויה ביותר עבור בנינו שהיה אוהב ישראל ופעל כל הזמן לאחדותו".
אופיר ובת גלים שער, הוריו של גיל-עד הי"ד. גרים בטלמון והורים לזוג חמש בנות. אופיר, עו"ד ורו"ח במקצועו הוא מרצה בתחום המיסים והמקרקעין. בת גלים היא מעצבת פנים ואשת חינוך, המלמדת היסטוריה ואזרחות.
"אירועי קיץ 2014 וייסוד הפרס מהווים עבורנו ביטוי לתמצית כוחו של העם היהודי" אמרו ההורים. הם מרגישים כי כוחו של העם הוא באחדותו. עבורם, מטרת הפרס היא עידוד יוזמה ציבורית לפעילות בנושא האחדות. "אנו תקווה כי תחושת האחווה שנוצרה בקיץ האחרון, תהווה כר פורה לחיבורים נוספים בעם, לשיח והקשבה ולאימוץ סבלנות וסובלנות בין כל חלקי העם."
אבי ורחלי פרנקל, הוריו של נפתלי הי"ד. לזוג עוד ששה ילדים והם גרים בנוף איילון. אבי הוא משפטן בשירות הציבורי, ורחלי מלמדת ומנחה בתלמוד והלכה במדרשות הנשים מת"ן ונשמת.
לאחר אירועי הקיץ האחרון, הרגישו כי הם נחשפו לכוחו האדיר של עם ישראל, על כלל גווניו ורבדיו, הן בארץ והן בתפוצות. הם חשו כי העם התאחד יחד עמם בחיפושים אחר הנערים, בתפילות לשלומם ובנשיאת העול. לאחר היוודע גורל הנערים, חשו ההורים כי העם מתאחד עמם גם בתחושת האבל וברצון לשמר את רוח האחדות גם לאחר תום החיפושים. עבורם, פרס ירושלים לאחדות ישראל, משמר ומעודד רוח נפלאה זו, שיש בה צורך לקראת האתגרים העומדים לפתחו של העם.