בלוג

קופיפנאי – בית קפה קהילתי- חברתי

03/2017

פעילות :

לפעמים אני שונה, לפעמים אני דומה – אך תמיד, תמיד אני שווה.
הקמת בית הקפה קופיפנאי הינה תוצאה של תכנית היזמות העסקית לבני נוער בסיכון הפועלת זו השנה השישית, כאשר, באוגוסט האחרון נחנך בית הקפה החברתי- קהילתי ופתח את שעריו לשילוב כלל הקהילה במיזם:
קבוצת נוער בסיכון, קבוצות בני נוער בעלי צרכים מיוחדים ( מוגבלות שכלית- התפתחותית ( פיגור שכלי) , חינוך מיוחד, לקויות תקשורת), קשישים ניצולי שואה, גימלאים, אוכלוסיית השכונה ילדים, נוער ומבוגרים.
קבוצות הנוער השונות לומדות כישורי חיים סביב פעילות בית הקפה, הכנת קפה, מאפה, פיצות הגשה, שירות לקוחות, עבודת צוות וכו' ומארחות את הקהילה בבית הקפה הנמצא במרכז הפנאי של השכונה.
מיזם בית הקפה מהווה מסגרת חברתית – עסקית ללמידת כישורי חיים וחיבור לעולם בכלל תוך חיבור ושיתוף אוכלוסיות שונות:
• שקד- קבוצת יזמות עסקית: הקבוצה פועלת זו השנה השישית ואחראית על הפקת ימי הולדת ואירועים קהילתיים, יום פיצה סרט לקטנים ובית הקפה.
מטרת תכנית היזמות העסקית: הכנת מתבגרים בסיכון לחיים בוגרים ועצמאיים, חיזוק מיומנויות אישיות ובין אישיות, שיפור הישגים בלימודים, פיתוח הרגלי לימודים ועבודה תקינים, הקניית כישורי חיים וכישורים מקצועיים, בניית אופק תעסוקתי, המושתת על אמונה ביכולתם האישית לתפקד כבוגרים עצמאים .
• אוכלוסיות מיוחדות- מוגבלות שכלית: "לאדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית (פיגור שכלי) זכות בסיסית לחיות חיים נורמאליים בסביבתו הטבעית, לממש את הפוטנציאל הגלום בו ולהשתלב במרקם החברתי, התרבותי והתעסוקתי עד כמה שניתן בהתאם ליכולתו, לרצונו ולצרכיו": במסגרת פעילות המתנ"ס פועלת מועדונית לבעלי צרכים מיוחדים מזה מספר שנים. המועדונית מוכרת ומפוקחת על ידי משרד הרווחה. המועדונית פועלת חמישה ימים בשבוע ומשתתפים בה 33 חניכים בעלי צרכים מיוחדים בגילאי 7-21 מחדרה והסביבה. הבוגרים משולבים בבית הקפה, ברכישת מיומנויות וכישורי עבודה במקום מוגן ובטוח ומשולבים בקהילה.

• קבוצת הלקויות תקשורת: שמונה תלמידים על קשת האוטיזם הלומדים בכיתת התקשורת בתיכון חדרה בבית אליעזר, מגיעים בבוקר מידי שבוע למתנ"ס ב"א ומכינים ארוחת צהריים מגוונת לקבוצה של בני הגיל השלישי ובכך מקיימים קשר בין דורי.
הנערים מבצעים פעילות זו בליווי המחנכת, הסייעת ובליווי מקצועי של המרפאה בעיסוק.
בדרך מופלאה זו שתי הקבוצות יוצאות נשכרות: בני הגיל השלישי זוכים לארוחה מזינה ומפנקת ובקשר עם בני הנוער ואילו הנערים זוכים אף בהזדמנות לפיתוח מיומנויות בסיסיות ואף מורכבות בעולם המטבח.
מתוכננות גם פעילויות משותפות בין הקבוצות שיובילו לשיח ולתקשורת.
• קבוצות חינוך מיוחד: שתי קבוצות חינוך מיוחד מתיכון ב"א וקבוצת חינוך מיוחד מביה"ס נעמת בחדרה מגיעים בבוקר ללמידה ורכישת מיומנויות מחד והכנת ארוחה לבני הגיל השלישי וללקוחות המתנ"ס.
מטרות המיזם:
• פיתוח עצמאות ורכישת מיומנויות וכישורי חיים- כל קבוצות הנוער שפועלות במיזם: נוער בסיכון, קבוצת בני הנוער של החינוך המיוחד, הרצף האוטיסטי, קבוצת הצרכים המיוחדים ועוד… רוכשים מיומנויות שונות ועצמאות בהפעלת בית הקפה, הכנת המאכלים, שירות הלקוחות, תקשורת ועוד.
• פיתוח תחושת המסוגלות- חיזוק והעצמת בני הנוער מכלל הקבוצות לעשייה, ללמידה והתנסות, למידה דרך חוויות של הצלחה, סקרנות, יצירתיות ועידוד לצמיחה וביטוי עצמי.
• אינטראקציה קבועה עם הקהילה: חיזוק הקשרים עם הקהילה, קבלת השונה, סובלנות ופתיחות לקבוצות מיוחדות בחברה.
• בניית קשרים- קשר בין דורי- פעילויות משותפות בין קבוצות הנוער לקבוצות הגיל השלישי וקשר וחיבור בין הקבוצות עצמן תוך מתן כבוד וסובלנות למגבלות האחר.
• תרומה לקהילה- העלאת המודעות והעשייה למען הקהילה.

טלפון: 0542297883

דואר אלקטרוני: merav2_2@walla.com

תגובות





רוברט ואיימי בוק
דוד וסרינה קושיצקי
אירה ואינגבורג רנרט
ג'יי וג'יני שוטנשטיין
רונן הררי
הפדרציה היהודית של ניו יורק (UJA)
יצירת קשר
© 2024 פרס ירושלים לאחדות ישראל
.
Website by ELILEV.ME | Design by WINSITE